Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 20 g siemienia lnianego brązowego
- 60 g wody
- 170 - 180 g cukru trzcinowego
- 440 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej, opłukanej
- 70 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 - 2 szczypty soli
- 60 - 70 g żurawiny, suszonej
- cukier puder, do dekoracji
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 824.2 kJ / 197 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 28.4 g
- Vetten
- 10.1 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 211.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pizza na spodzie z kalafiora
2 Std. 45 Min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2h
Jaglane batony z migdałami
4h 20 min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Pomidorowe brownie
1h
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 Std. 45 Min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1h
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Krem czekoladowy z awokado
5min
Brownie fasolowo-gryczane
1h