Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g firm tofu, pressed and cut into 4 slices horizontally (approx. 0.5-1 cm thick - see Tips)
"Sausage" patties
- 75 g rolled oats
- ½ red onion (approx. 80 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 1 apple (approx. 100 g), cored and cut into halves
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried marjoram
- 120 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 40 g puffed brown rice
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for frying
Yolk
- 10 g extra virgin olive oil
- 150 g water
- ¼ tsp mustard (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- 10 g tapioca starch
- 1 pinch kala namak (black salt) (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches ground turmeric
Assembly
- 4 English wholemeal muffins, toasted (see Tips)
- 4 slices vegan cheese
- kala namak (black salt), to season
- ground black pepper, to season
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2586.6 kJ / 615.8 kcal
- Eiwitten
- 32.4 g
- Koolhydraten
- 56.6 g
- Vetten
- 26.5 g
- Vezels
- 15 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mixed mushroom burgers
50min
Cherry delight
15min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pasta Alfredo with mushrooms
40min
Vegan mayonnaise
15min
Tofu 'sour cream'
5min
Chocolate coated coconut bars
1h 5min
Stretchy melty cheese
20min
Plant-based parmesan
5min
Vegan gravy
40min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 Std. 10 Min