Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 25 g frische Hefe, zerbröselt
- 70 g Zucker
- 250 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Ei (Kl. M)
- ½ TL Salz
- 75 g Butter, weich, in Stücken
Streusel
- 125 g Mandeln
- 125 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Zucker
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken (2 cm)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1000 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1198 kJ / 286 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Rhabarber-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 Std.
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2ωρ. 5 λεπτ.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min