Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 120 g Zucker
- 120 g Speisestärke
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Eigelb (Kl. M)
Mohnfüllung
- 90 g Mohn
- 450 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 50 g Hartweizengrieß
Quarkfüllung
- 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M), getrennt
- 200 g Zucker
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 800 g Magerquark
- 100 g Milch
- 100 g Mehl
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2254 kJ / 538 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 24 g
Alternatieve recepten
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7u. 15min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Sauerkirschkuchen
1h 30 min
Butterkuchen mit Mohn
4h
Kirsch-Streusel-Kuchen
2u. 5min
Käsekuchen
4h 30min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min