Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebul szalotek, przekrojonych na pół
- 50 g oliwy z oliwek
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 200 g ryżu do risotto, np. arborio
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2595.2 kJ / 620.3 kcal
- Eiwitten
- 18.4 g
- Koolhydraten
- 50.8 g
- Vetten
- 35.7 g
- Verzadigd vet
- 11.9 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 827.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z boczkiem i cukinią
40min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto szparagowe
20min