![Apricot Danish slice Apricot Danish slice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/713C3B41-4F85-4C46-A6CB-5AA35CCFDE0E/Derivates/C18228E7-991B-41F1-B596-2A768BCB0975.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g blanched almonds
- 30 g unsalted butter, softened
- 40 g caster sugar
- ½ tsp natural almond extract
- 2 eggs
- 2 sheets puff pastry (25 cm square sheets - see Tips)
- 400 g canned apricot halves, drained (approx. 260 g after draining - see Tips)
- 20 g flaked almonds
- 50 g smooth apricot jam, lightly beaten
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1634.8 kJ / 389.2 kcal
- Eiwitten
- 8.4 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 22.1 g
- Verzadigd vet
- 7.4 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 277.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Caramel, date and walnut bundt
1u. 15min
Black forest cake
5 Std.
Sultana, apple and custard pastries
2h 40min
Apple fritters
1h
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Apple and date cake
1 Std. 30 Min
Caramel macadamia slice
45 min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30 min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Coconut butter cake
1h
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min