![Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c9a271b5-3688-4741-a744-b3d763fca940/Derivates/6affc0d5-dd04-49d2-9299-ae45cb951de9.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 200 g Milch
- 2 Eier (Größe M)
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt und grob geschnitten (siehe Tipp)
- 60 g Butter, in Stücken
- 310 g Weizenmehl, griffig
- 1 ½ TL Salz
- 60 g Schalotten, halbiert
- 150 g Schinken, in Würfeln
- 100 g Weißwein
- 150 g Schlagobers
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3341 kJ / 799 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 24 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 1589 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50 Min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Semmelknödel
50 Min
Frittaten
30min
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Gebackene Speckknödel
50 Min
Tiroler Kasnock’n
1h
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min
Käsespätzle
45min