Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 450 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l), zerbröselt
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 125 g Sauerrahm, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1314 kJ / 314 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 1019 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Schweinslungenbraten in Pfeffer-Rahm-Sauce mit Speckfisolen
50min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Fleischbällchen in Tomatensauce
35min
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40min
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Boef Stroganoff
50min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min