Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water, plus extra for soaking and brushing
- 250 g sushi rice, rinsed well
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp for brushing
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 16 large raw prawns, peeled
- 40 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 120 g peanut butter
- 70 g soy sauce
- 15 g sriracha sauce (chilli sauce)
- 30 g lime juice
- 3 Tbsp water
- 4 spring roll wrappers
- 1 carrot, ribboned
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 50 g red cabbage, cut in thin slices (2 mm)
- 4 tsp Japanese pickled ginger, drained
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 780 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7.3 g
- Koolhydraten
- 15.4 g
- Vetten
- 10.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rujak Pengantin (Jakarta Salad)
45 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Vegan Summer Rolls
35 min
Crispy Korean Tofu
1sa 20 dk
Kimchi
51 Std.
Hawaiian Summer Rolls
1sa
Fresh Prawn Spring Rolls
1sa
Sushi Rice
55 dk
Cod with Pistachio and Couscous
30 min
Tuna Poke Nachos
30 min
Kabocha Squash Dumplings in Dashi Broth (Matthew Kenney)
2h 10min
Mango Chia Pudding
4 Std. 10 Min