Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 70 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 - 1 ½ ząbka czosnku
- 50 g masła
-
250
g grzybów, świeżych, (np. maślaków, podgrzybków), pokrojonych w paski
of 250 g grzybów, mrożonych, (np. maślaków, podgrzybków), uprzednio rozmrożonych, pokrojonych w paski - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g sera parmezan, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1474.6 kJ / 352.5 kcal
- Eiwitten
- 12.7 g
- Koolhydraten
- 50.4 g
- Vetten
- 13.8 g
- Verzadigd vet
- 7.8 g
- Vezels
- 7.6 g
- Natrium
- 301.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Risotto z borowikami
35min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z jarmużem
50 λεπτ.
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 λεπτ.
Risotto z grzybami
1h 5min
Risotto z cukinii
45min
Pęczotto z dynią i kurkami
1ωρ. 10 λεπτ.
Risotto z grzybami bez alergenów
1ωρ. 20 λεπτ.
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1ωρ. 10 λεπτ.
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 Std. 10 Min
Risotto szparagowe
20 λεπτ.
Risotto z kurkami
35min