Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 squid hoods (approx. 300 g)
- 20 large raw prawns, peeled, (approx. 200 g)
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut in halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 30 g dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 543 kJ / 129 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vetten
- 5.9 g
- Vezels
- 1.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn Saganaki
35min
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30min
Crab & Prawn Linguine
25min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15min
Clams marinières
30min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Chilli garlic prawns
10min