Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpettine di pane
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 1 spicchio di aglio senz'anima (optioneel)
- 250 g di mollica di pane raffermo, ammollata nel latte e strizzata bene
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 100 g di farina tipo 00
Ragù
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1891 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 18.3 g
- Koolhydraten
- 55.1 g
- Vetten
- 19.1 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Ragù alla barese
4h
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Pasticcio di tortellini
1h 30min
Pasta gratinata
50 min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 Min
Fagioli alla contadina
35 Min
Involtini di cotica al sugo
1h 10min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min