![Sardische Nudeln mit Rucolasauce Sardische Nudeln mit Rucolasauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D8215A9E-B57D-4F13-BFE7-437208DFF94F/Derivates/D60811DD-0D97-4A27-BCF0-5700777C3EF0.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sardinen marinieren
- ½ Fenchelknolle (ca. 80 g), in Stücken
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 100 g Weißwein, trocken
- 100 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 300 g Gemüsefond
- 60 g Weißweinessig (z.B. Neuburger)
- 1 Zweiglein Thymian
- 1 Zweiglein Rosmarin
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Fenchelsamen
- 10 schwarze Pfefferkörner
- 10 Korianderkörner
- 1 EL Zucker
- 1 EL Salz
- 1 Msp. Safran
- 6 Sardinen, frisch, ganz, ausgenommen, gesäubert
Ofentomaten
- 12 Cherry-Tomaten
- 2 Zweiglein Thymian, abgezupft
- 50 g Olivenöl
- 4 Prisen Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
Rucolasauce
- 80 g Pecorino, in Stücken
- 2 Schalotten
- ½ Knoblauchzehe
- 100 g Olivenöl
- 400 g Gemüsefond
- 200 g Milch
- 100 g Ziegenfrischkäse
- 65 g Rucola
- 1 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
Sardinen garen und Fertigstellung
- 3000 g Wasser
- 3 TL Salz
- 300 g Nudeln (z.B. Muschelnudeln, Penne oder Farfalle)
- 20 Blättchen Rucola
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3742 kJ / 886 kcal
- Eiwitten
- 50 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 48 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min
Perlhuhn Quatre-Épices
50 Min
Wilder Hackbraten
2h
Norddeutsche Pfannkuchen
45min
Polenta mit Trüffel und Ei
35min
Gebratene Meeräsche mit Linsensauce
25 Std.
Bachsaibling mit Haselnussmilch
26hod.
Béchamelsauce
10 Min
Wan Tan mit Ricotta und Käsesauce
40 Min
Würzige Aioli mit Sherry
40 Min
Roastbeef-Schiffchen
6h
Kräuterbutter au Café de Paris
1 Std. 10 Min