Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 80 g Butter, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 50 g Zucker
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 1 Ei
Belag
- 100 g Mandeln, gehobelt
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Butter, in Flöckchen, kalt
- 50 g Orangensaft
- 30 g Orangenlikör
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 934 kJ / 223 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 1.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Klassischer Streuselkuchen
3h 20min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Frankfurter Kranz
6 Std.
Brioche
2ωρ.
Butterkuchen
1h 55min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Süße Brötchen
1 Std. 5 Min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min
Hefewaffeln
50 λεπτ.
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min