Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
Teig
- 200 g Milch
- 15 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken
Füllung und Decke
- Butter zum Einfetten
- 1000 g Magerquark
- 3 Eier (Kl. M)
- 400 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 2 Prise Salz
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 6 Eier (Kl. M), getrennt
- 20 g Speisestärke
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1180 kJ / 282 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 6 g
Alternatieve recepten
Soljanka
45min
Böhmische Knödel
1ωρ.
Eierschecke
6h 30min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Rote-Beeren-Baiser-Biskuit
3h 15min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Bratapfelkuchen
7 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1h 15min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1ωρ. 30 λεπτ.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2u. 15min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.