Smarowidło (pâté) z tuńczyka

3.4 11 beoordeling
Voorbereiding. 5min
Totaal 1u. 55min
8 porcji

Ingrediënten

  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • 50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 100 - 120 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
  • 25 - 35 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki (1 kromka)
  • 100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
  • 20 g ketchupu
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 porcję

Natrium 218.6 mg
Eiwitten 6.2 g
Calorieën 283.6 kJ / 67.8 kcal
Vetten 2.9 g
Vezels 0.2 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraten 4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...