Tresse aux amandes

4.5 4 beoordelingen
Voorbereiding. 20min
Totaal 2u.
12 portions

Ingrediënten

La pâte
  • 320 g de lait
  • 2 c. à soupe de sucre
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (environ 20 g)
  • 500 g de farine à tresse
    500 g de farine de blé
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 60 g de beurre en morceaux
La garniture
  • 180 g de sucre
  • 1 citron le zeste épluché avec un économe
  • 180 g d'amandes, entières, décortiquées
  • 60 g d'eau
  • un peu de farine pour le plan de travail
  • 1 c. à soupe de lait pour badigeonner
  • 1 œuf pour badigeonner
Le glaçage
  • 3 c. à café de jus de citron

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 314.1 mg
Eiwitten 10 g
Calorieën 1578.4 kJ / 377.2 kcal
Vetten 13.5 g
Vezels 4 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraten 51.7 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...