Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baza do kremu
- 150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówki)
- 40 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
Ubijanie kremu
- 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 opakowanie fixu do bitej śmietany
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 879.8 kJ / 210.3 kcal
- Eiwitten
- 2.9 g
- Koolhydraten
- 10.4 g
- Vetten
- 17.8 g
- Verzadigd vet
- 10.7 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 74 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1hod.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35min
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Żelka mango do tortów
3h 25min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1hod. 10min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 Std.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10min