Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 90 g cukru
- 400 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka, w temp. pokojowej
- 150 g mleka w proszku (niegranulowanego)
- 1 - 2 łyżeczki barwnika spożywczego, białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1052.2 kJ / 251.5 kcal
- Eiwitten
- 2.9 g
- Koolhydraten
- 9.6 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 14.6 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 40.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Krem malinowy
30min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14h