Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 łyżki wody
- 4 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 300 g jogurtu typu islandzkiego, skyru, naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g cukru pudru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 2 łyżeczki cukru wanilinowego - gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny i zanurzenia foremki
- 300 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z zalewy
- pisaki cukrowe, kolorowe, do dekoracji
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 514.6 kJ / 123 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 13.7 g
- Vetten
- 5.4 g
- Verzadigd vet
- 3.4 g
- Vezels
- 0.5 g
- Natrium
- 21.5 mg
Alternatieve recepten
Babka z kakaowym sercem z chili
2u. 40min
Świąteczne choinki brownie
2 Std. 50 Min
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Hot dogi pieski
40min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1h 45min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Tęczowy deser z galaretek
3 godz. 45 min
Ciasteczka Pink Kiss
1h 20 min
Ciasto wiosenna stokrotka
50min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15 min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h