Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Voeding
- per 1 adet
- Calorieën
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Eiwitten
- 30.3 g
- Koolhydraten
- 197.3 g
- Vetten
- 20.4 g
- Verzadigd vet
- 5.2 g
- Vezels
- 68.3 g
- Natrium
- 579.2 mg
Alternatieve recepten
Sotelenmiş Havuç (400 g)
20 Min
Baharatlı Erikli Limonata
10min
Sotelenmiş Kabak
20 Min
Etli Biber Dolması
1 godz. 20 min
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 Std. 50 Min
Baharatlı Nohut ''Chana Masala''
1h 30min
Frambuazlı Mojito Mokteyl
10min
Kıbrıs Tatlısı
8 Std. 45 Min
Baharatlı Kıvrık Havuç Turşuşu
30 Min
Pancar Carpaccio
Geen beoordelingen
Fırında Chermoula Soslu Sebzeli Çipura
1h
Kısır
30 Min