Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 210 g Weizenmehl, glatt
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Staubzucker
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Marzinpanmasse
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Staubzucker
- 5 Tropfen Rum-Aroma
- 1 Eiklar
- 15 g Butter, weich
Füllung
- 250 g Ribiselgelee
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 151 kJ / 36 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 2 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 0.2 g
- Natrium
- 1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Dotterbusserl
50min
Eisenbahner von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min
Marzipanwölkchen
25 Min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1 Std. 20 Min
Linzerkipferl
1 Std. 10 Min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Schokokipferl
1 Std. 30 Min
Polo Nero
50min
Windringerl
3 Std.
Nuss-Striezel
2h 10min
Kokosbusserl
25h
Kaffeekrapferl
2h