Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 czerwone buraki, średniej wielkości (ok. 400 g), nieobrane, pokrojone na kawałki
- 800 g wody
- 100 g octu, białego
- 10 g cukru
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 6 jajek
- 80 g szynki gotowanej, wędzonej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
- 35 g ogórka konserwowego, pokrojonego na kawałki
- 70 g majonezu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełki, dowolne, do dekoracji
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 384.4 kJ / 91.9 kcal
- Eiwitten
- 4.2 g
- Koolhydraten
- 3.3 g
- Vetten
- 6.8 g
- Verzadigd vet
- 1.4 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 366.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Babka mięsna
1h 30 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1h 30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45min
Jajka faszerowane awokado
40 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min