Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pâte
- 45 g de sucre, séparé (15 g + 30 g)
- 120 g d'eau, à température ambiante
- 7 g de levure sèche active
- 55 g de beurre, séparé, (45 g fondu, 10 g en dés, pour beurrer)
- 290 g de lait, à température ambiante
- 635 g de farine tout usage, séparée (375 g + 260 g) plus le reste pour saupoudrer
- 10 g de sel, de bonne qualité
Toutons (pains frits)
- 250 g d'huile végétale, pour la friture
Pain
- beurre fondu, pour badigeonner, plus un supplément pour le service
- mélasse, pour le service
- sucre en poudre, pour le service
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1383.2 kJ / 330.6 kcal
- Eiwitten
- 4.9 g
- Koolhydraten
- 34.2 g
- Vetten
- 19.4 g
- Verzadigd vet
- 3.2 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 251.8 mg
Alternatieve recepten
Pâté chinois
1h 30min
Soupe aux pois
2h 10min
Muffins aux bleuets avec glaçage citronné
50min
Crème de tomates et grilled cheese
40min
Shortcake canadien aux fraises
30min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 Std. 35 Min
Fèves au lard au sirop d'érable
31h 5min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 min
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20 min