Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g wody
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
of 2 łyżeczki suchych drożdży - 600 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka przyprawy do chleba (patrz wskazówka) (optioneel)
- 250 g maślanki
-
olej rzepakowy, do natłuszczenia
of olej kokosowy, do natłuszczenia
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 424.8 kJ / 101.6 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 20.3 g
- Vetten
- 0.6 g
- Verzadigd vet
- 0.1 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 113.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2hod.
Chleb z ziarnami
2hod. 30min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 Std.
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2hod. 30min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2hod. 20min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Tradycyjne bagietki
2hod. 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 Std. 10 Min
Francuska bagietka
3h 50min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min