Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Heller Teig
- Butter zum Einfetten
- 150 g Milch
- 25 g Butter, in Stücken
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 30 g Zucker
- 250 g Weizenmehl Type 550
- 1 - 2 Prisen Salz
Dunkler Teig
- 175 g Milch
- 25 g Butter, in Stücken
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 30 g Zucker
- 245 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Kakaopulver
- 1 - 2 Prisen Salz
- 100 g Vollmilch-Schokolade, in 24 Stücken (siehe Tipp)
- 16 Rosinen
- 8 Mandeln
Igel-Brötchen und Fertigstellung
- 1 Eigelb
- 2 EL Wasser
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1691 kJ / 404 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 61 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 4.9 g
- Natrium
- 46 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brotschlange
2 Std.
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6 godz. 30 min
Schoko-Creme-Schnitten
2h 20min
Monster-Torte
26 godz.
Milchbrötchen
4 Std.
Quark-Osterhasen
1h 10min
Hefe-Igel (süß)
1 godz. 50 min
Würstchen im Schlafrock
2 Std.
Ofen-Donuts
45min
Hefeteig-Nikoläuse
2 Std.
Schoko-Wecken
2 Std.
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45 min