Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Oponki drożdżowe
- 250 g mleka
- 70 g cukru
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 470 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 żółtka
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- olej rzepakowy, do natłuszczenia miski i do głębokiego smażenia
Lukier pomarańczowy
- 200 g cukru
- 40 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 745.4 kJ / 178.2 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 32.8 g
- Vetten
- 3.7 g
- Verzadigd vet
- 2.1 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 16.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50min
Oponki serowe
45min
Zawijane drożdżówki z serem
2 Std. 40 Min
Makowiec świąteczny
2h 10min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2h 15 min.
Pączki
1h 20min
Faworki - róże
1 Std. 10 Min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Rogaliki na piątkę
2u. 20min
Rogaliki z marmoladą
50min