Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vanilleschaum
- 500 g Milch
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Speisestärke
- ¼ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Salz
Marzipanapfel
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 25 g Sultaninen
- 10 g Rum
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Zimt
- 20 g brauner Zucker
- 4 Äpfel (z.B. Boskop), insgesamt ca. 800 g, Kerngehäuse ausgestochen
- 500 g Wasser
- 1 Eiweiß
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2324 kJ / 555 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 66 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 5.3 g
Alternatieve recepten
Mohn-Marzipan-Creme
3h
Sous-vide Apfel
1 godz. 15 min
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50min
Gratinierte Mandelcrêpes
1h 45min
Bratapfelpfännchen
15min
Birnen im Weißweinsud
35min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Panzanella mit Erdbeerdressing
35min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 min
Eissplittertorte (weihnachtlich)
8h 20min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min
Bratäpfel mit Vanille-Schmand-Sauce
50min