Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien (np. z szynki), pokrojonego na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonego
- 120 g twarogu, półtłustego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 20 - 30 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
olej, do smażenia
of masło klarowane, do smażenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2318.6 kJ / 554.1 kcal
- Eiwitten
- 26.5 g
- Koolhydraten
- 7.9 g
- Vetten
- 46.5 g
- Verzadigd vet
- 12.6 g
- Vezels
- 0.5 g
- Natrium
- 889.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kotlety pożarskie
40 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Rolada makaronowa z mięsem
1h 30 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1h 30 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30 min
Schab duszony w sosie
50 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 Std. 45 Min
Kotleciki ziołowe w sosie
1h
Klopsiki z serem feta
30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h