Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 220 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 450 g mąki pszennej
- 20 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- 60 - 70 g wody, bardzo zimnej
Nadzienie
- 800 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 120 g cukru, plus 1 łyżka, do posypania ciasta
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko, roztrzepane, do posmarowania ciasta
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1527 kJ / 364 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 52.3 g
- Vetten
- 16.3 g
- Vezels
- 2.4 g
Alternatieve recepten
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto frangipane
1h 45min
Włoska tarta z dżemem
2 Std. 35 Min
Paj (pie) z jeżynami
1h 35min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2h 10min
Jabłecznik
55 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Tarta jabłkowa
1 Std.