Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1156.4 kJ / 276.4 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 37.5 g
- Vetten
- 13.5 g
- Verzadigd vet
- 8.2 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 126.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 Std. 10 Min
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 Std.
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5h 30 min
Szarlotka w kokilkach
1 Std.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min