Versions compatibles
Asparagus tart with sour cream pastry
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Protides
- 13.4 g
- Glucides
- 31.6 g
- Lipides
- 44.6 g
- Graisses saturées
- 28.4 g
- Fibre
- 2.4 g
- Sodium
- 306.8 mg
Recettes alternatives
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1小时 15 分钟
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Pork and chicken terrine
3u. 20min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Coulibiac salmon pie
2 Std. 40 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1小时
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Fresh tomato tart
40min
Silverbeet and mushroom calzone
2 Std.
Semolina gnocchi with asparagus
1小时 15 分钟