Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 200 g basmati rice
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 3 cm piece fresh ginger, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp sea salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 20 g lemon juice
- 2 tbsp raisins, to garnish (optional)
- natural yoghurt, to garnish
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to garnish
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Protides
- 14.7 g
- Glucides
- 40.8 g
- Lipides
- 16 g
- Graisses saturées
- 6.8 g
- Fibre
- 14.2 g
- Sodium
- 1324.6 mg
Recettes alternatives
Thai red chicken curry and rice
40min
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
15-minute noodles
15 Min
Chhole (chickpea curry)
35min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 Std. 40 Min
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Harissa yoghurt dressing
5 Min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min