Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten
TM6 TM5 TM31

Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

  • 50 g rauwe amandelen
  • 110 g suiker
  • 200 g glutenvrij witte bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch,
    alleen schil
  • 2 ei
  • 170 g slagroom (ong. 48% vet)
  • 125 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), koud, in stukken gesneden (1 cm) plus extra voor het invetten
  • 400 g water
  • 400 g pompoen, in kleine stukjes gesneden (0,5 cm - 1 cm)
  • 1 el maïszetmeel
  • 100 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract, natuurlijk
  • ½ tl gedroogde gemalen gember
  • 2 snuifjes gemalen kruidnagel
  • 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
  • 30 g witte chocolade, gesmolten (optioneel)
  • 30 g noten, volle, gemengd, gekarameliseerd (optioneel)
  • 30 g room, elk type (van koemelk), opgeklopt (optioneel)

Infos nut.
par 16 porties
Calories
16649.2 kJ / 3979.3 kcal
Protides
59.6 g
Glucides
434.6 g
Lipides
242 g
Graisses saturées
123.6 g
Fibre
34 g
Sodium
2208.1 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives