![Garlic and Olive Conchiglie Garlic and Olive Conchiglie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8381341c116f49a344f7e251619da675/Derivates/8c5d024536a0c1679723672d74805ec24bb98a5a.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 150 g pitted green olives (e.g. Gordal, Manzanilla)
- water, for cooking pasta
- 120 g anchovy breadcrumbs, homemade (see tip)
- 320 g dried conchiglie pasta, dried
- fine sea salt, to taste
- ½ tsp white wine vinegar, or to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 lemon, finely grated zest only
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2372.5 kJ / 567.1 kcal
- Protides
- 15.2 g
- Glucides
- 74.9 g
- Lipides
- 23.4 g
- Graisses saturées
- 8.5 g
- Fibre
- 5.3 g
- Sodium
- 898.5 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min
Christmas Quesadillas
55 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Vegan Mushroom Bowls
1 Std. 20 Min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 Std. 20 Min
Lemon Garlic Salmon
2h 20 min
Pollock and Spinach Lasagne
1 Std.
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 Min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 Min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min