Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Citroencake
- 150 g suiker
- 1 citroen, alleen de schil zonder de witte delen
- 2 eieren
- 230 g melk
- 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken, plus extra voor het invetten
- 1 vanillestokje, alleen zaden
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder (ongeveer 15 g)
- 1 snuifje zout
Frittata en ratatouillepasta
- 20 g brood, wit, oudbakken, in stukken gesneden
- 60 g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden
- 25 g vers peterselieblad
- 6 eieren
- 1 tl zout
- 300 g courgette, in stukken gesneden
- 100 g lente-ui, in stukken gesneden
- 6 - 7 kerstomaten, gehalveerd
- 500 g water
- 200 g gele paprika, in stukken gesneden
- 100 g ui, in stukken gesneden
- 3 knoflookteentjes
- 100 g aubergine, in stukken gesneden
Aardbeiensaus en crespelle (flinterdunne pannenkoekjes)
- 45 g suiker
- 300 g aardbeien
- 20 g balsamicoazijn
- 10 g citroensap
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) plus extra voor het invetten
- 400 g melk
- 200 g bloem
- 3 eieren
- 200 g gehakte tomaten, uit blik
- 50 g tomatenpuree
- 50 g olijfolie
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
Montage
- ham, gekookt of rauw, in dunne plakjes, voor de garnering
- Parmezaanse kaas, geraspt, voor de garnering
- rucola, voor de garnering
- brood, voor het opdienen
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 2722 kJ / 650.6 kcal
- Protides
- 20.9 g
- Glucides
- 85.6 g
- Lipides
- 25.6 g
- Graisses saturées
- 10.7 g
- Fibre
- 4.8 g
- Sodium
- 1027.3 mg
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