Versions compatibles
Three Cheese and spinach lasagne (Diabetes)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Arrabbiata sauce
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 fresh red chilli, to taste, deseeded if preferred and cut into pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes, no-added salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, roughly torn
- ¼ tsp ground black pepper
Spinach-cheese filling
- 65 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 25 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 150 g brown onion, cut into halves
- 10 g extra virgin olive oil, plus extra to grease foil
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 500 g frozen spinach, thawed and drained
- 2 eggs
- 720 g ricotta, low fat
- 2 pinches ground nutmeg
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 wholemeal lasagne sheets (approx. 250 g)
- 120 g mixed salad leaves
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1750 kJ / 418.3 kcal
- Protides
- 24.3 g
- Glucides
- 39.3 g
- Lipides
- 15.7 g
- Graisses saturées
- 6.5 g
- Fibre
- 11.7 g
- Sodium
- 368.3 mg
Recettes alternatives
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Pulled chicken tortillas (Diabetes)
40 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Creamy vegetable rice
25 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Warm satay bowl
1h 10min
Mushroom and kale risotto
55 min