Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
TM6

Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade

(Pas d’évaluation)

Ingrédients

Groene salade

  • 120 - 150 g komkommer, in schijfjes (2-3 mm)
  • 40 g rucola
  • 40 g verse bladspinazie
  • 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
  • 2 - 3 takjes verse munt, enkel de bladeren
    ou 2 - 3 takjes verse basilicum, enkel de bladeren
  • 60 g rode uien, gehalveerd
  • 50 g extra vergine olijfolie
  • ¼ - ½ tl gemalen koriander
  • 1 el witte azijn
  • 10 g vers geperst citroensap
  • 2 - 3 snuifjes suiker
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Gepocheerde eieren en opbouw

  • 2 - 3 takjes verse dille, enkel de bladeren
  • ½ - 1 teentje knoflook
  • 250 - 300 g Griekse yoghurt
  • 4 - 6 snuifjes zout
  • 1700 g water
  • 50 g witte azijn
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels boter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ - 1 tl gedroogde chilivlokken
  • ½ tl sumak (optionnel)
  • 2 - 4 el microgreens (optionnel)
  • wit brood, getoast, om op te dienen
  • verse dille, enkel de bladeren, als afwerking

Infos nut.
par 1 portie
Calories
2769.8 kJ / 662 kcal
Protides
25.8 g
Glucides
26.5 g
Lipides
51 g
Graisses saturées
17.6 g
Fibre
3.5 g
Sodium
903.3 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives