Versions compatibles
MENU - Zoete aardappel risotto, kaneelpudding met chocoladesaus
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Zoete aardappel risotto
- 6 verse salieblaadjes, in stukjes gesneden
- 80 g Parmezaanse kaas, in stukjes gesneden (3 cm)
- 300 g zoete aardappelen, in stukken gesneden (ca. 4 cm)
- 60 g sjalotten, in tweeën gesneden
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 10 g olijfolie
- 250 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd
- 80 g witte wijn, droog
- 600 g water
-
1
tl groentebouillonpasta
ou 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ½ tl zout
Kaneelpudding met chocoladesaus en afwerking risotto
- 500 g melk
- 1 ei
- 1 - 1 ½ el kaneel, gemalen, naar smaak
- 50 g suiker
- 1 snuifje zout
- 20 - 30 g maïszetmeel
- 35 g hazelnoten
- 35 g amandelen, rauw
- 60 g pure chocolade, 50-80% cacaobestanddelen, in stukjes gesneden
- 130 g room, elk type (van koemelk)
- 2 tl ahornsiroop
- 1 tl peperkoekkruiden
- 2 el boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- Infos nut.
- par 1 portie
- Calories
- 4138.1 kJ / 989 kcal
- Protides
- 24 g
- Glucides
- 107 g
- Lipides
- 51.7 g
- Graisses saturées
- 24.7 g
- Fibre
- 8.5 g
- Sodium
- 740.9 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 Std.
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 Std.
Zoetzure tempé
Pas d’évaluation
Pakketjes van krab in tomatensaus
45 Min
Schiacciata met gerookte zalm
Pas d’évaluation
Gele paprika shakshuka met avocado
25 Min
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Pas d’évaluation
Tofu op een bedje van rijst met pindasaus
Pas d’évaluation
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Pas d’évaluation
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35min
Heksenvingerkoekjes
2 Std.
Preiquiche
1 Std. 45 Min