![Lemon chicken with crispy potatoes Lemon chicken with crispy potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B346F4A-910B-4028-AB8C-72BC4CE1D37A/Derivates/1A38341F-D19C-481B-B5F4-501B8DB09455.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 20 g olive oil, plus extra to coat potatoes
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 8 sprigs fresh thyme
- 4 garlic cloves, thinly sliced
- 2 chicken Marylands (approx. 750 g), skin on
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 potatoes, peeled and cut into cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 200 - 300 g mixed vegetables (e.g. beans, carrots, broccoli)
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4836.7 kJ / 1156 kcal
- Protides
- 69.8 g
- Glucides
- 54.8 g
- Lipides
- 72.9 g
- Graisses saturées
- 18.4 g
- Fibre
- 9.3 g
- Sodium
- 601.7 mg
Recettes alternatives
Chicken and warm potato salad
55min
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Beef stroganoff
35min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Chicken fusilli with mushrooms
40 分钟
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Beef Burgundy
1小时 45 分钟
Beef "Burgundy"
40 分钟
Stir-fry beef bowl
35min