Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chicken
- 1 whole chicken (1.2 - 1.4 kg)
- 1 lemon, zested and zest reserved for later
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp ground paprika
- 1 tbsp sea salt
Pumpkin soup
- 120 g leek, white part only, trimmed and cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 700 g butternut pumpkin, deseeded, peeled and cut into pieces (5 cm)
- 950 g water
- 230 g new baby potatoes (approx. 5), skins on, cut into eighths
- 170 g carrots (approx. 2), cut into pieces (2-3 cm)
Gravy
- 1 tbsp olive oil
- 300 g eschalots (approx. 8), peeled and cut into halves
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 120 g red wine
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 250 g water
- 1 tsp cornflour
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 100 g broccoli, cut into large florets
- 20 fresh green beans, (approx. 100 g) trimmed
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2862.6 kJ / 681.6 kcal
- Protides
- 47.5 g
- Glucides
- 17.3 g
- Lipides
- 44 g
- Graisses saturées
- 14.8 g
- Fibre
- 7.6 g
- Sodium
- 1787.9 mg
Recettes alternatives
Chicken and cashews
55 Min
Beef stroganoff
35min
Poached eggs
25 dk
Meatballs with tomato sauce
40 dk
Meat stock paste
45 dk
Whole steamed chicken
1 godz. 20 min
Layered chicken dinner
1 godz. 45 min
Chicken velouté meal
40 dk
Beef spezzatino
1 godz. 45 min
All-in-one chicken dinner
50min
Beef ragu
1h 25min
Paprika chicken with creamy paprika sauce
40 dk