Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
ou 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 15.8 g
- Lipides
- 7 g
- Graisses saturées
- 0.9 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 37.7 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Babka makowa
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2u. 15min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1ωρ. 20 λεπτ.
Ciasto migdałowe z Santiago
1ωρ. 30 λεπτ.
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13h 25min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1ωρ. 10 λεπτ.
Ciastka francuskie z makiem
1ωρ.
Cytrynowe tiramisu
6h 25min