Pâté in korst
TM5 TM31 TM6

Pâté in korst

4.0 (3 évaluations )

Ingrédients

Korstdeeg

  • 400 g bloem, en meer om te bestuiven
  • 200 g boter, in stukken
  • 100 g water, en meer om te weken
  • 1 tl zout

Pâté

  • 6 - 8 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
  • 3 tl groene peperkorrels, op azijn
  • 2 sneetjes wit brood (50 g)
  • 100 g verse champignons
  • 900 g varkensvlees, mager, in stukken (2 cm)
  • 150 g kippenlever, schoongemaakt, in stukken
  • 3 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 3 eieren
  • 50 g melk
  • 20 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
  • 50 g eendenlever, rauw

Afwerking

  • bloem, om te bestuiven
  • 3 sneetjes spek, ongerookt
  • 1 ei, geklopt
  • water, om te weken
  • 3 gelatineblaadjes
  • 350 g water
  • 50 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)

Infos nut.
par 1 portie
Calories
1706 kJ / 408 kcal
Protides
22.6 g
Glucides
25 g
Lipides
24.2 g
Fibre
1.4 g

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives