Versions compatibles
Mussel fritters with chilli mayonnaise
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Chilli mayonnaise
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 2 tsp lime juice
Mussel fritters
- 30 g sweet potato, unpeeled and cut into julienne (approx. 5 cm long)
- 20 g fresh ginger (5 cm piece), cut into julienne
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded and cut into julienne
- 500 g water
- 1000 g mussels (New Zealand green lipped), cleaned and debearded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus an extra 24 fresh coriander leaves
- 100 g full cream milk
- 50 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 - 6 tbsp vegetable oil, plus extra for frying fritters
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3294.8 kJ / 784.5 kcal
- Protides
- 43.1 g
- Glucides
- 27 g
- Lipides
- 56.4 g
- Graisses saturées
- 7.7 g
- Fibre
- 0 g
- Sodium
- 1913.4 mg
Recettes alternatives
Sweet chilli sauce
1h 5min
Pickled vegetables
745h
Plum sauce
55 min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Smoked trout pâté
3h 15 min
White fish wrapped in banana leaves
2 Std. 20 Min
Feijoa chutney
1 godz. 15 min
Hearty seafood chowder
45 min
Prawn balls with pickled vegetables
1 godz. 15 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 godz.
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5min