Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de jaunes d'œufs (3 jaunes env.), et 1 jaune pour la dorure
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 125 g de beurre demi-sel, ramolli
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1464 kJ / 347 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Carbohydrates
- 49.9 g
- Fat
- 13.2 g
Alternative recipes
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Chouquettes
1h
Baguette express
2 godz. 35 min
Gâche vendéenne
3h 20min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Miniviennoiseries express
5h 20 min.
Brioche parisienne
24h