Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à tarte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 50 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
Le caramel
- 150 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre, froid, coupé en morceaux
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 8 - 9 pommes à cuire (Golden, Reine des Reinettes, Braeburn ou Boskoop)
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 9 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 41 mg
In Collections
Alternative recipes
Crumble pomme-cannelle
45min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min
Crumble pommes-framboises
50min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Tarte fine aux pommes
2 Std. 25 Min
Tartelette fine aux pommes
3h
Tartelette rustique aux pêches
2u. 55min
Tarte fine au chocolat et à la banane
40min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Tarte Tatin
1h
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15 Std.