Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1775 kJ / 426 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Croquant au chocolat
16 godz. 20 min
Dacquoise praliné-chocolat
50 Min
Gâteau aux 3 chocolats
2 Std. 55 Min
Gâteau à la fraise
3h 35min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 Std. 30 Min
Macarons à la griotte
48 Std.
Meringue italienne
30 Min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Fraisier
12 Std. 45 Min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.