Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1775 kJ / 426 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Eclair au chocolat
1h 15min
Biscuit roulé
1 godz. 50 min
Chouquettes
1h
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Minibûche cerise amarena
40 min
Choux amarena
1h 25 min
Eclairs aux fruits rouges
12 Std.
Fraisier
12 Std. 45 Min
Briochettes feuilletées
2h 45min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Choux façon tiramisu
1 godz. 50 min