Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1775 kJ / 426 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Tarte tropézienne
3 godz.
Eclair au chocolat
1h 15min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Couronne de choux aux fraises
2h 30min
Mini-saint-honoré
2 godz.
Macarons à la griotte
48 Std.
Mille-feuille pistache-framboise
1 godz. 45 min
Bavarois meringué aux fraises
4 godz.
Choux amarena
1h 25min
Chouquettes pralin
40 min