Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Profiteroles en pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre (10 g)
- 120 g de farine
- 3 œufs (moyens)
Sauce au chocolat et finition
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, cassé en morceaux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- crème glacée, vanille, faite maison ou achetée
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1075 kJ / 257 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 1.8 g
In Collections
Alternative recipes
Pâte à choux
2h
Meringues de l'Emmental
2 Std. 15 Min
Menu: Soupe de topinambours, bœuf Wellington avec légumes au four et trifle de pain d'épices
3 Std.
Parfait au caramel
No ratings
Guimauve
2u. 30min
Sauce béchamel
15 Min
Sauce hollandaise
15 Min
Sucre glace
5 min
Mille-feuilles
2 Std. 25 Min
Flammekueche aux asperges et jambon
1 godz. 40 min
Crema catalana
40 Min
Cantucci
1h 50min