Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g de gruyère, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 1000 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 50 g de farine de blé
- 40 g de beurre
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1273 kJ / 305 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 14 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 5.1 g
In Collections
-
Basiques - Plats traditionnels 12 Recipes, France
-
BEST OF - Back to school 17 Recipes, France
-
Choix des portions - Best of 100 Recipes, France
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Switzerland
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Spain
-
Ma Cuisine 196 Recipes, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Canada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 239 Recipes, France
-
Ma cuisine au quotidien 221 Recipes, Switzerland
Alternative recipes
Tartiflette
1h 15 min
Gratin dauphinois
50 min
Lasagne à la bolognaise
2 godz. 30 min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15 min
Gratin de courgette
1sa 20 dk
Œufs à la florentine
1 godz. 5 min
Gratin de brocoli au parmesan
1 godz. 5 min
Epinards à la crème
25 min
Endives au jambon
1h 15 min
Hachis parmentier
50 min
Gratin de courgette aux lardons
40 min
Quiche au poireau
55min