![Pâté in korst Pâté in korst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/725ED183-EB87-4348-A4A9-5882CE7A8213/Derivates/64F0DCA4-DAE2-49DA-A628-35DA1A4FB6AC.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Korstdeeg
- 400 g bloem, en meer om te bestuiven
- 200 g boter, in stukken
- 100 g water, en meer om te weken
- 1 tl zout
Pâté
- 6 - 8 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 3 tl groene peperkorrels, op azijn
- 2 sneetjes wit brood (50 g)
- 100 g verse champignons
- 900 g varkensvlees, mager, in stukken (2 cm)
- 150 g kippenlever, schoongemaakt, in stukken
- 3 tl zout
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 3 eieren
- 50 g melk
- 20 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- 50 g eendenlever, rauw
Afwerking
- bloem, om te bestuiven
- 3 sneetjes spek, ongerookt
- 1 ei, geklopt
- water, om te weken
- 3 gelatineblaadjes
- 350 g water
- 50 g zoete wijn (zoete sherry of Madeira)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1706 kJ / 408 kcal
- Protein
- 22.6 g
- Carbohydrates
- 25 g
- Fat
- 24.2 g
- Fibre
- 1.4 g
In Collections
Alternative recipes
Mayonaise
5min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 min
Erwtenboter, avocado en muntpuree
No ratings
Vleesbouillonpasta
45 min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2h 40min
Soja yoghurt
12h 15 min
Quenelles met waterkerssaus
2 Std. 45 Min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 godz.
Eendenlever
33h
Rundvlees Stroganoff
1 godz.
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1 godz. 10 min
Kippenbouillonpasta
45 min